TEKMOVALNA JAHALNA ŠOLA

 

Se ukvarja z že izkušenejšimi jahači, ki želijo tekmovati v preskakovanju zaprek. Tudi tu začnemo od začetka, prvi koraki prek kavalet, pravilna drža, prenašanje teže, sodelovanje s konjem, in nato začenom s samim preskakovanjem. Uredijo tudi prtidobitev tekmovalnih licenc, udeležence pa peljemo in spremljamo tudi na tekme.

Namen je usmerjanje mladih v tekmovalno jahanje oz. priprava za pridobitev tekmovalne licence KZS in FEI za dresuro in/ali preskakovanje ovir. Pouk poteka v manjših skupinah (2 – 3 udeleženci) 2 – 3x tedensko, ki se jih v program povabi iz šole jahanja. Lahko pristopijo tudi novi, zunanji, vendar morajo dokazati določen nivo znanja.
V okviru programa se izvajajo klubska tekmovanja, kjer mladi spoznavajo pravila športa, hkrati se lahko izvaja nadaljnja selekcija.
Cilj šole je opravljen licenčni izpit (dresurna naloga A4, preskakovanje parkurja 0,8 – 1 m, poznavanje pravilnika FEI oz. pravil KZS)

 

 

Najem individualnih ur jahanja

Jahači, ki želijo občasno jahati ali se usposabljati za določen namen, lahko najamejo konja z učiteljem. Klub nudi naslednje možnosti:

Najem ur jahanja na osnovnem nivoju
Najem ur jahanja dresure
Najem ur preskakovanja ovir

Jahanje poteka po dogovoru, razen za jahanje na osnovnem nivoju je potrebno dokazati primeren nivo znanja.